MEDITATION SOM EN DYBERE PRAKSIS

NY BOG: En sti gennem indsigtens landskaber

Køb bogen her

Jeg sælger bogen til den almindelige vejledende udsalgspris, som er 399,95 kr. Til gengæld betaler jeg fragten (inden for Danmarks grænser). Og du får en personlig hilsen.

Hvis bogen er til dig selv, skal du bare klikke på ja tak-knappen her nedenfor, så giver resten sig selv. Hvis den er en gave, og du vil have en hilsen i til en anden end dig selv, og måske også have den sendt til en anden adresse end din egen, så skriv til mig her. Så finder vi ud af det.

Det var ved at gå op for mig at en buddhistisk praksis ikke bare består i at lære sig nogle mentale færdigheder såsom sindsligevægt, fokuseret og perifer opmærksomhed, metabevidsthed og så videre. Det handler ikke bare om at dulme mental smerte og reducere stress så man bedre kan fortsætte i hamsterhjulet. En buddhistisk praksis er noget andet end ”mindfulness”. En buddhistisk praksis er mere end meditation. Det er at ændre sit liv.

Om bogen

I 2017 tog jeg på et silent retreat i Sverige hvor jeg skulle meditere ti timer om dagen i ti dage uden at mæle et ord med andre end mig selv.

Oplevelsen blev skelsættende, og siden har jeg tilbragt mere end 6000 timer på en meditationspude og brugt lige så lang tid på at tilegne mig viden om meditation, buddhisme og bevidsthed.

I En sti gennem indsigtens landskaber fortæller jeg om alt det livsforandrende der blev sat i bevægelse dengang. Om dagliglivet, sanseapparatet, følelseslivet, tankeaktiviteten og forholdet til andre mennesker, der alt sammen har ændret sig. Om de mange positive effekter ved en fast meditationspraksis, men også om de alvorlige mentale bivirkninger der kan opstå hvis man – som jeg selv gjorde – bliver overmodig.

Udgangspunktet er mine egne erfaringer med meditation, men undervejs inddrager jeg også moderne neurovidenskab og den buddhistiske tradition for at forstå hvad det er der foregår langt inde eller langt ude i bevidsthedens landskaber. Og hvordan det hele kan give mening for en rationelt anlagt vesterlænding som mig.

Bogen er en selvstændig og omfattende fortsættelse til Ti dages stilhed: 550 sider i stort format.

Læs forordet

I forordet fortæller jeg om hvorfor jeg har skrevet bogen, og hvordan den er bygget op. Jeg fortæller om molboer og meditationsnørder, om noget af det du ikke hører om i mainstream mindfulness, og om meditationsnørdernes “hemmelige” kort.

Det tager en halv times tid at læse. God fornøjelse!

Da jeg satte mig på meditationspuden næste dag hvor retreatet var helt overstået, og den dertilhørende stræben havde givet slip, kunne jeg mærke hvordan jeg i virkeligheden havde det efter den transformation der havde fundet sted: Totallo glad i låget. Og det har jeg jo været siden. Glad, energisk, fuld af livsmod!