MEDITATION SOM EN DYBERE PRAKSIS

NY BOG: En sti gennem indsigtens landskaber

Forudbestil nu

Bogen udkommer torsdag den 2. maj 2024, men jeg har fået lov til at sælge et begrænset antal eksemplarer allerede nu. Hvis du bestiller den her hos mig senest torsdag den 25. april 2024 kl. 12, får du den tilsendt så du har den på udgivelsesdagen.

Jeg sælger den til den almindelige vejledende udsalgspris, som er 399,95 kr. Til gengæld betaler jeg fragten (inden for Danmarks grænser). Og du får en personlig hilsen.

Hvis bogen er til dig selv, skal du bare klikke på ja tak-knappen her nedenfor, så giver resten sig selv. Hvis den er en gave, og du vil have en hilsen i til en anden end dig selv, og måske også have den sendt til en anden adresse end din egen, så skriv til mig her. Så finder vi ud af det.

Hvor man sjældent er herre over hvad der rammer én, kan man til gengæld godt øve sig i hvordan man reagerer.

Om bogen

I 2017 tog jeg på et silent retreat i Sverige hvor jeg skulle meditere ti timer om dagen i ti dage uden at mæle et ord med andre end mig selv.

Oplevelsen blev skelsættende, og siden har jeg tilbragt mere end 6000 timer på en meditationspude og brugt lige så lang tid på at tilegne mig viden om meditation, buddhisme og bevidsthed.

I En sti gennem indsigtens landskaber fortæller jeg om alt det livsforandrende der blev sat i bevægelse dengang. Om dagliglivet, sanseapparatet, følelseslivet, tankeaktiviteten og forholdet til andre mennesker, der alt sammen har ændret sig. Om de mange positive effekter ved en fast meditationspraksis, men også om de alvorlige mentale bivirkninger der kan opstå hvis man – som jeg selv gjorde – bliver overmodig.

Udgangspunktet er mine egne erfaringer med meditation, men undervejs inddrager jeg også moderne neurovidenskab og den buddhistiske tradition for at forstå hvad det er der foregår langt inde eller langt ude i bevidsthedens landskaber. Og hvordan det hele kan give mening for en rationelt anlagt vesterlænding som mig.

Bogen er en selvstændig og omfattende fortsættelse til Ti dages stilhed: 550 sider i stort format.

Læs forordet

I forordet fortæller jeg om hvorfor jeg har skrevet bogen, og hvordan den er bygget op. Jeg fortæller om molboer og meditationsnørder, om noget af det du ikke hører om i mainstream mindfulness, og om meditationsnørdernes “hemmelige” kort.

Det tager en halv times tid at læse. God fornøjelse!

Det jeg stræbte efter, kunne jeg kun få hvis jeg holdt op med at stræbe efter det. For en stræber som mig var det et infamt paradoks.